CNN: Pentagon sızıntılarına göre ABD, Ukrayna’daki savaşın kısa sürede sona ereceğine inanmıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: t.me/V_Zelenskiy_official

Sosyal medyaya gönderilen son derece gizli Pentagon belgeleri, Ukrayna’daki savaşın durumu hakkında karamsar bir ABD bakış açısı sunuyor. Ukrayna’nın silah ve hava savunmasındaki zayıflıklara dikkat çeken CNN makalesi, savaşın önümüzdeki aylarda bir çıkmaza gireceğini öngörüyor.

CNN, Pentagon’dan sızan belgeleri değerlendirerek bir sonuca ulaşıyor: ABD, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşı hızla bitirebileceğine inanmıyor.

Şubat ve Mart aylarına ait görünen belgelerde, Kiev’in Rusya’ya karşı bir bahar karşı saldırısına hazırlanırken Ukrayna’nın askeri eksikliklerini detaylandırıyor.

Belgeler, Rusya’nın yakında hava üstünlüğü kazanabileceğini ve Ukrayna’nın bir karşı saldırıda kara kuvvetlerini yoğunlaştırma yeteneğini kaybedebileceğini söylüyor. Bu, daha önce sızıntılarda bildirilen hava savunma sistemlerinin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

Gizli belgelerden birinde, “Rusya’nın Donbass bölgesindeki ezici yıpratma kampanyası muhtemelen bir çıkmaza doğru gidiyor ve Moskova’nın 2023’te tüm bölgeyi ele geçirme hedefini engelliyor” denildi.

Belgeler aynı zamanda Rusya’nın kendi askeri saldırısıyla ilgili devam eden sorunların altını çiziyor ve sonucun yakın gelecekte iki taraf arasında bir çıkmaza gireceğini öngörüyor.

Ukrayna’daki savaşla ilgili değerlendirmelerin çoğu, ABD’li yetkililerin kamuoyuna açıkladıklarına benziyor; Biden yönetiminin üst düzey yetkilileri, çatışmanın muhtemelen aylarca süreceğini belirtiyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com