Ukrayna, çevreye verilen zarar sebebiyle Rusya’dan 56 milyar avro tazminat talep edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Ukrayna’da doğal alanlar ve çevreye verdiği zarar sebebiyle Rusya’dan 56 milyar avroyu aşan tazminat talep edecek.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak, Uluslararası Savaşın Çevresel Sonuçları Çalışma Grubu toplantısında çevreye verilen zararın kaba tahminini yaptı: 3,300’den fazla belgelenmiş hukuki davayla birlikte 56 milyar avroyu aşmaktadır.

Başsavcı Andrey Kostin, bugün 280 ekoloji ve çevre savaş suçu vakasının soruşturulduğunu, Rusya’nın bu suçlardan kesinlikle sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı. Savaşın çevre üzerindeki sonuçlarının çevresel, bilimsel ve hukuki yönlerinin dikkate alınmasının önemine dikkat çekti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets, 29 Aralık ve 2 Ocak’ta Rusya’nın bombardımanı sonucu oluşan hava kirliliği sebebiyle Ukrayna’nın 400 bin dolara yakın zarara uğradığını vurguladı.

Yetkili, 5 bin tondan fazla CO2’nin havaya karıştığını söyledi; müfettişler verileri kaydetmeye devam ediyor.

BM raporuna göre Kahovka hidroelektrik santral barajının Rus işgalciler tarafından patlatılması da Ukrayna’ya yaklaşık 14 milyar dolarlık zarara yol açtı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com