NYT: Yeterli insan yok: Ukraynalı askerler savaşla ilgili acı gerçeği dile getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf:  facebook.com/JointForcesCommandAFU

New York Times, Ukraynalı askerlere atıfta bulunarak, Ukrayna’nın orta ve doğu cephelerinin geniş bir alanına yönelik Rus saldırılarının son zamanlarda çok yoğun olduğunu, ön cepheye yakın operasyonların daha önce hiç bu kadar tehlikeli olmadığını yazıyor.

NYT’ye konuşan, askerleri yakın zamanda cepheye taşınan taburlardan birinin komutan yardımcısı, “Moralimiz iyi. Ancak fiziksel olarak yorgunuz” dedi.

Yayın, ön safların çoğunda Ukrayna birliklerinin resmi olarak savunma modunda olduğunu yazıyor. Sadece Kherson bölgesinin güney bölgesinde saldırılarını sürdürüyorlar. Ancak NYT, çatışmaların azalmadığını ve Rus birliklerinin şu anda saldırıya geçtiğini belirtiyor.

Yazıda “Zaporoje bölgesinin güneydoğusundaki Rabotine köyünün ele geçirilmesi, Ukrayna birliklerinin yaz aylarındaki karşı saldırılarında ilerleyebilecekleri mesafenin sınırıydı. Hiçbir ilerleme sağlanamadı. Şimdi Rabotine çevresindeki siperlerde Rus birlikleri her gün saldırıyor. Komutanlara göre, Ukrayna birlikleri karşılık olarak derhal karşı saldırıya geçmeye çalışıyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukraynalı askerlere göre, Mart 2023’ten bu yana, o dönemde Ukrayna, çatışmalarda Rusların planladığı bombalamalardan FPV dronları kullanarak kurtuldular ve Ukrayna birlikleri cephede yaya olarak daha kolay ilerlemeye başladı.

Saldırılarda bu tür insansız hava araçlarını ilk kullananların Ukrayna ordusu olduğu söyleniyor ve Ruslar da bu taktiği kopyalayarak son haftalarda ön cephe alanını ölümcül etki yaratacak şekilde FPV insansız hava araçlarıyla doldurdu.

NYT, Ukrayna birliklerinin kayıplarının cephenin her kesimi için ağır olduğunu yazıyor. Askerlere göre son aylarda neredeyse tamamı yaralandı ya da mucizevi bir şekilde kurtuldu.

  1. tugayın istihbarat komutanı, “Yeterli insanımız yok. Silahımız var ama yeterli insanımız yok” dedi.

Yayın, aynı zamanda askerlerinin çoğunun iyimserliğini koruduğunu da belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com