Macron: Fransa, uzun menzilli füzelerini Ukrayna’ya devredecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Macron: Fransa, uzun menzilli füzelerini Ukrayna'ya devredecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın uzun menzilli füzeleri Ukrayna’ya devretmeye karar verdiğini söyledi.

Macron, salı günü Vilnius’ta düzenlenen NATO zirvesinde “NATO’nun doğu kanadında güçlendirilmesine ana katkıyı Fransa yapıyor. Durumu ve Ukrayna’nın önderlik ettiği karşı taarruzu dikkate alarak, silah ve teçhizat arzını artırmaya ve Ukraynalılara uzun menzilli kuvvet sağlamaya karar verdim. Bu, doktrinimizin netliğini ve tutarlılığını korurken, Ukrayna’nın topraklarını savunmasını sağlıyor.” dedi.

Fransa cumhurbaşkanı, “Bu nedenle Ukrayna’ya yeni uzun menzilli füzeler sağlamaya karar verdik” dedi.

France24, askeri bir kaynağa atıfta bulunarak, “önemli sayıda SCALP seyir füzesinin, Batılı olmayan savaş uçaklarına kurulacak olan Ukrayna’ya transfer edileceğini” bildirdi.

Vilnius’taki NATO zirvesi çerçevesinde gazetecilere verilen brifingte, bu füzelerin 250 km’ye ulaşabileceğini, yalnızca Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde kullanılacağını belirtilerek “Paris bunu bir tırmanma olarak görmüyor çünkü Rusya çok daha uzun menzilli füzeler fırlatıyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com