Ukrayna hükümeti, aşılanmış yabancılar için PCR testlerinin kaldırılması girişimini destekledi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Turizm Geliştirme Ajansı başkanı Mariana Olesko, Ukrayna hükümetinin koronavirüse karşı aşılanmış yabancılar için zorunlu PCR testlerini kaldırma girişimini desteklediğini söyledi.

Ancak bu muafiyetler, yetkililer mevzuatta gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Oleskiv, “Şimdi, bir protokol emri temelinde Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, bir hükümet toplantısında kabul edilmesi gereken karar metni üzerinde çalışıyor” dedi. Ancak bu konuda henüz bir zaman belli değil.

Ukrayna vatandaşlarının da böyle bir ayrıcalık elde edebileceğini reddetmedi, ancak bu, hükümetin kabul edeceği belgenin son versiyonuna bağlı olacak.

Konuyla ilgili tartışmanın bir parçası olarak yetkililer, COVID-19 geçirmiş ve antikorları olan kişilere kolaylık sağlamayı reddettiler. Oleskiv “Bu gerçeğin anlaşılabilir bir şekilde doğrulanmasında bir sorun var. Aşı olanlar için böyle bir form var ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylandı.” diye açıkladı.

Ukrayna, yeni önlemlerle birlikte yabancı turistler için çekiciliğini artırmak istiyor.

Mevcut durumda yabancı vatandaşların Ukrayna’ya girmeden önce koronavirüs için bir PCR testinden geçmeleri gerekiyor. Analiz anından uçağa biniş anına kadar 72 saatten fazla geçmemelidir.

Ukrayna vatandaşları ve ülke sakinleri evlerine dönmek için PCR testi yapmayabilirler, ancak daha sonra “Vdoma” (eski adıyla “Diy vdoma”) uygulaması üzerinden kontrollü olarak 14 günlük bir karantinadan geçmeleri gerekir.

Vatandaşlığı ne olursa olsun tüm çocuklar 12 yaşından önce testlerden muaftır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com