Stoltenberg: NATO, müttefikler kabul ettiğinde ve koşullar izin verdiğinde Ukrayna’yı davet etme sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü müttefiklerinin, anlaşmaya vardıklarında ve koşullar elverdiğinde Ukrayna’yı NATO’ya davet etme sözü verdiklerini söyledi.

Vilnius’ta devlet ve hükümet başkanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Stoltenberg “Müttefikler kabul ettiğinde ve koşullar yerine getirildiğinde Ukrayna’ya NATO’ya katılma daveti göndereceğimizi açıkça belirttik.” .

Buna ek olarak, müttefiklerin Ukrayna için Sovyet dönemi standartlarından NATO standartlarına geçmesine izin verecek, güvenlik ve savunma sektörlerinin yeniden inşasına yardımcı olacak ve kritik ihtiyaçları karşılayabilecek (yakıt, mayın temizleme ekipmanı ve tıbbi malzemeler) çok yıllı yeni bir yardım programı üzerinde anlaştıklarını söyledi. .

Stoltenberg ayrıca, müttefiklerin “eşitler olarak buluşacağımız” yeni bir Ukrayna-NATO Konseyi’nin istişareler ve karar alma süreçleri için kurulması kararını onayladıklarını da doğruladı. “Yarın Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile Konsey’in açılış toplantısını dört gözle bekliyorum” diye detaylandırdı.

İttifakın Genel Sekreteri, “Bu Ukrayna için güçlü bir paket ve NATO üyeliğine giden açık bir yol” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com