Türkiye Ukrayna’nın NATO’ya katılmasıyla neden ilgileniyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Olağanüstü ve Tam Yetkili Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğinin Ankara için neden önemli olduğunu anlattı.

“Mi-Ukrayna” kanalındaki ulusal teleton yayınında konuşan Bodnar “Bizimle işbirliğinin stratejik boyutlarından biri de savunma sanayi kompleksi olduğu için Türkiye şimdiden bazı avantajlara sahip. Ve bugün için bir hikaye, Ukrayna’nın savunma ihtiyaçları için Türkiye’den silah tedarik edilmesidir. İkinci hikaye ise yüksek teknolojiler alanındaki etkileşimlerdir. Bu, Ukrayna motorlarının tedariki, Ukrayna’dan Türk savunma ve havacılık alanları için yüksek teknolojili ürünlerin tedarikidir. İkili stratejik ortaklığımızın şu anki motoru aslında bu. Bu da, ülkelerinin savunma yeteneklerini güçlendirmek için teknolojik ve bilimsel alanlardaki potansiyelimizden yararlanabilecek diğer İttifak ülkeleri için bir örnektir.” dedi.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın NATO’ya katılmasının ardından Türkiye’nin daha fazla korunacağını da sözlerine ekleyen Bodnar “Aslında jeopolitik olarak Ukrayna’nın NATO’ya girişi Türkiye’nin kuzey kanadını kapsıyor ve zaman zaman Karadeniz’in güvenliğini sağlıyor. Çünkü Ukrayna’nın savaşı kazanması ve ülkenin NATO’ya girmesi durumunda hem Kırım toprakları hem de ülkenin doğusu bu durumda bir şekilde tüm bölge ve Kuzey Karadeniz bölgesi için ek bir güvenlik unsuru oluşturacaktır.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com