Bodnar: Türkiye, Mariupol komutanlarının Ukrayna’ya dönüşüyle ilgili herhangi bir koşul öne sürmedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da Bayraktar üretim tesisi projesi tamamlandı

Türkiye, Mariupol savunma komutanlarının iadesi konusunda Kiev’e herhangi bir şart ileri sürmedi. Ankara bu operasyonla ilgileniyor çünkü bu şekilde Türkiye uluslararası arenadaki konumunu güçlendiriyor.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar “Aslında askerlerimizin dönüşü için bildiğim kadarıyla herhangi bir şart ileri sürülmedi. Tam tersine, Türk tarafının arabulucu pozisyonunun özelliği de tam olarak bu. Bu süreçteki rolü de önemli çünkü reytingleri yükseliyor.” dedi.

Bunu Ukrayna’ya karşı nazik bir jest olarak görmemeyi öneren Bodnar, “Bu aynı zamanda Türkiye’nin Rus tarafıyla iletişimdeki konumunu da güçlendiriyor” dedi.

Bodnar, komutanların serbest bırakılmasıyla ilgili müzakerelerin birkaç ay sürdüğünü de söyledi. Ve “tüm diplomatik öncüler” bu sürece dahil oldu.

Bodnar, “Hazırlık çalışmaları birkaç ay sürdü. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sadece ziyaret sırasında değil, öncesinde de birkaç telefon görüşmesi yaptı, temaslar oldu.” dedi.

Azovstal savunmasını yöneten tüm Ukraynalı komutanlar Rus esaretinden kurtulduktan sonra bulundukları Türkiye’den 8 Temmuz’da Ukrayna’ya döndüler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com