Alman Rheinmetall, üç ay içinde Ukrayna’da zırhlı araç fabrikası açacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İşletme, ülkenin batı bölgelerinde kurulacak olup, zırhlı personel taşıyıcı üretecek ve tamir edecek

Rheinmetall CEO’su Armin Papperger, CNN ile yaptığı röportajda, Avrupa’nın en büyük askeri teçhizat ve silah üreticilerinden biri olan Alman firması Rheinmetall’in önümüzdeki 12 hafta içinde Ukrayna’da zırhlı araç üretimi için bir fabrika açacağını söyledi.

Firma, Ukraynalıları tesiste üretilen tanklara ve diğer zırhlı araçlara hizmet verme konusunda da eğitecek. İşletme ülkenin batı bölgesinde açılacak.

Rheinmetall, tesisin sahibi olacak Ukroboronprom ile ortaklaşa olsrak tesisi işletecek. İşletme, Rheinmetall Fuchs zırhlı personel taşıyıcısını üretecek ve tamir edecek.

Rheinmetall, yıllık top mermisi üretimini gelecek yıl 100.000’den 600.000’e çıkaracak ve bunların çoğu Ukrayna’ya teslim edilecek. Teorik olarak firma, Ukrayna ordusu için gerekli topçu mühimmatının %60’ını sağlayabilir.

Tam ölçekli savaştan önce, Ukrayna hükümeti ile Rheinmetall anlaşmasının yürürlüğe girmesi iki ila üç yıl alabilirdi, ancak şimdi anlaşmalar sadece dört ayda yapılıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com