Fransa, Ukrayna’ya askeri desteği artıracağını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransa, Ukrayna’ya askeri desteği artıracak. Paris şimdiden yeni yardım kaynakları hazırlıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna tarafından RFI ile yapılan bir röportajda Fransa’nın Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan sınırları içinde bağımsızlığının, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün hukuken korunmasını sağlayabilmesi için gerektiği sürece Ukrayna’yı destekleyeceğini defalarca ifade ettiğini belirterek “Bu taahhüdümüzü yerine getirme kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” diye kaydetti.

Ona göre, Fransa’nın Ukrayna’ya sağladığı yardım, Kiev’in formüle ettiği ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor. Her şeyden önce, hava savunması ve toplara özel önem vererek Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı savunmasına yardım etmekle ilgili olacak.

Colonna “Bu destek devam edecek ve arttırılacaktır. Ukrayna’nın ifade ettiği en acil ihtiyaçları sürekli olarak dikkate almak için yeni askeri yardım malzemeleri hazırlanmaktadır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com