Zelenskiy: Azov komutanları Türkiye’den Ukrayna’ya dönüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Azov Taburu’nun tüm komutanları, Rus esaretinden serbest bırakıldıktan sonra anlaşma gereği bulundukları Türkiye’den evlerine dönüyor. Bu askerler, doğu Ukrayna’daki savaş sırasında Azovstal’ın savunmasında bulundular.

Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bulunduğu Türkiye’den döndükten sonra yaptığı açıklamada “Türkiye’den evimize dönüyoruz ve kahramanlarımız da artık evlerine dönüyor. Ukraynalı askerler Denis Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Sergey Volinskiy, Oleg Homenko, Denis Şlega sonunda ailelerinin yanında olacak. Slava Ukraini!” diye yazdı.

Ayrıca, beş kişinin de Zelenskiy’nin uçağına bindiği bir video yayınladı.

22 Eylül 2022’de Zelenskiy, Ukrayna’da Ukrayna devletine karşı savaşan veya Ukrayna’ya ihanet edenlerden 55 kişii karşılığında beş askeri komutanını iade etmeyi başardığını söyledi.

Kremlin’den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azov Taburu komutanlarının Ukrayna’ya dönmesinden Türkiye’yi sorumlu tutarak “Türkiye, anlaşmaları ihlal etti” ifadesini kullandı.

Reuters’ın RIA haber ajansından aktardığı bilgilere göre Peskov, esir takası şartlarına göre komutanların savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalacağını söyledi. Peskov ayrıca, Türkiye’nin komutanların serbest bırakılacağını Rusya’ya bildirmediğini ifade etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com