EUACI başkanı: Ukrayna, yolsuzlukla mücadelede yıllardır neredeyse en iyi sonuçları gösteriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği Yolsuzlukla Mücadele Girişimi (EUACI) Başkanı Allan Pag Christensen, Ukrayna’nın yolsuzlukla mücadelede son yıllarda neredeyse en iyi sonuçları gösterdiğini söylüyor.

Pazartesi günü Kiev’de düzenlenen “Ukrayna’da Yolsuzlukla Mücadele: AB Üyeliğine Giden Yolda İlerleme” etkinliğinde konuşan Christensen “Son zamanlarda yolsuzlukla mücadelede çok fazla ilerleme gördük. Yolsuzlukla mücadele programı olarak bu alandaki ilerlemeyi inceledik… Ukrayna savaşıyor, savaş devam ediyor ama aynı zamanda, Ukrayna, yolsuzlukla mücadele açısından son yılların neredeyse en iyi sonuçlarını gösteriyor.” diye konuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

EUACI başkanına göre, yolsuzlukla mücadele mevzuatında, büyük davaların soruşturulmasında, açık dava sayısında ve yolsuzlukla mücadele programının uygulanmasında önemli ilerleme var.

Christensen, çeşitli alanlarda yolsuzluğun önlenmesine yönelik tedbirlere daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı ve “Hala yapılması gereken çok şey var… Ve gelecekte ilerlemenin gözle görülür olacağını umuyoruz.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com