İngiltere resmi olarak Almanya’ya Taurus’u Ukrayna’ya transfer edilmek üzere Storm Shadow ile değiştirmeyi teklif ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Ukrayna’ya uzun menzilli silah sağlamak amacıyla Almanya’nın Taurus füzelerini İngiliz Storm Shadows ile değiştirmesini önerdi.

Süddeutsche Zeitung‘un verdiği haberde Cameron “Ukrayna için maksimum etkiyi adına için tüm seçenekleri değerlendirmeye hazırız” dedi.

İngiliz bakanın fikri, Almanya’nın İngiltere’ye Taurus’u tedarik edebileceği ve İngiliz hükümetinin de karşılığında Ukrayna’ya ek Storm Shadow füzeleri sağlayacağı yönünde.

Cameron, “Ukrayna’ya yardım etmek için bu ve diğer tüm konularda Alman ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışmaya kararlıyız” dedi ancak ayrıntıları açıklamak ve düşmana ne yapmak istediğiklerini söylemek istemiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Seyir füzesi tedarikinin Ukrayna’daki savaşın tırmanmasına yol açabileceği yönündeki endişeleri de reddeden Cameron “Herhangi bir şekilde gerilimin tırmanmasına katkıda bulunmamalarını sağlamak için bu silahların kullanımına kısıtlamalar getirmek tamamen mümkündür” dedi.

İngiltere’nin Ukrayna tarafından sağlanan güvencelere güvendiğini vurgulayan ve ayrıca Londra’nın ulaşılan anlaşmalardan memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Dışişleri Bakanı, “Aksi takdirde bunu yapmazdık” dedi.

Ocak ayında Handelsblatt gazetesi İngiltere’nin Almanya’nın Taurus füzesi karşılığında Ukrayna’ya daha fazla Storm Shadow seyir füzesi sağlamayı teklif ettiğini bildirmişti.

İddiaya göre Büyük Britanya veya Fransa, Torosları Alman Silahlı Kuvvetlerinin depolarından alabilirdi. Ancak Paris ve Londra, halihazırda tedarik ettikleri seyir füzelerinin daha fazlasını Ukrayna’ya transfer edebilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com