Türkiye ve ABD, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını sona erdirmenin yollarını görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: www.mfa.gov.tr

Washington’daki görüşmelerde Türk ve Amerikalı yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaş, Gazze Şeridi’ndeki durum ve çeşitli ikili konular hakkında görüşmelerde bulundu. Ankara, savaşı sona erdirmek için müzakerelerin zamanının geldiğine inanıyor.

Reuters tarafından bildirildiğine göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan‘ın, bu ülkelerin yetkilileriyle Suriye, Ukrayna, Gazze, savunma sanayi işbirliği, enerji, terörle mücadele gibi konularda çok sayıda görüşme yapıldığını söyledi.

Washington’daki Türk medyasına verdiği demeçte, “Şu anda özellikle geldiğimiz nokta gözönüne alındığında, yenilenmiş bir psikolojiyle, daha olumlu bir gündemle yeni bir sayfa açarak yolumuza devam etme fırsatımız var.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Fidan ayrıca Amerikalı mevkidaşı Anthony Blinken ve ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile Rusya’nın Ukrayna işgalini durdurmanın yollarını da tartıştı.

Ankara’nın, savaşı sonlandırmanın yollarını tartışmanın zamanının geldiğine inandığını, ancak Türkiye’nin Kiev ve Moskova’da böyle bir hazırlık görmediğini belirten Fidan, “Bu savaşı sona erdirmek için müzakereler için bir temele ve daha kötü krizleri önlemek için diyaloga ihtiyacımız var ve bunun için çağrıda bulunuyoruz.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com