Kiev Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Kiev’de bulunan Türk Büyükelçiliği’nde vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve Ukraynalı dostlarımızın katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti bugün üç sene öncesine kıyasla daha güçlüdür, dimdik ayaktadır. Biz, tarihten gelen sorumluluğumuzu müdrik bir ülkeyiz. Bölgemize karşı 360 derecelik bir vizyona sahibiz. Bölgemizde barış, huzur ve istikrar istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Fakat bizi bu gibi yöntemlerle sendeletip düşürebileceğini düşünenler varsa, hodri meydan!” dedi.

Ardından, vatandaşlarımız ve Gagauz ve Ahıska Türkleri temsilcileri soydaşlarımız söz alarak 15 Temmuz’a ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Programın sonunda TRT World yapımı, FETÖ’nün iç yüzünü ortaya koyan “The Network” (Şebeke) adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Anma gününde Taras Şevçenko Üniversitesi ile ortak bir çalışma için Kiev’de bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nden hocalar ile TİKA’nın öncülüğünde düzenlenen “Tecrübe Paylaşım Programı” çerçevesinde Kiev’de bulunan öğrenciler de bulundular.

 

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com