ABD Dışişleri Bakanı: Prigojin, Putin hükümetine doğrudan bir meydan okuma haline geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri başkanları: Rusya "kirli bomba" hakkında açıkça yalan söylüyor

Wagner başkanı Yevgeniy Prigojin’in eylemleri, Vladimir Putin’in Rusya’da uzun yıllar boyunca inşa ettiği güce doğrudan bir meydan okuma haline geldi ve şimdi Kremlin rejimi hiyerarşisinde çatlaklar var.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABC News ile yaptığı bir röportajda “Son haftalarda Prigojin’in eylemleri açısından gördüklerimizin, Putin’in gücüne doğrudan bir meydan okuma olduğunu düşünüyorum” dedi.

Prigozjin’in NATO ve Ukrayna’nın hiçbir zaman Rusya için bir tehdit olmadığını söylediğinde Putin’in topyekun savaşını başlattığı öncülü sorguladığını açıklayan Blinken, burada bunun bir gerçek olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı, “Ve bu, Putin’in henüz yanıtlayamadığı ciddi bir soruyu gündeme getirdi” dedi.

Durumun daha da nasıl gelişeceğine dair spesifik değerlendirmeler yapmak henüz mümkün olmadığını belirten Blinken “Sanırım son gelişmeyi henüz görmedik. Bunun Prigojin için ne anlama geleceği, “Wagner” için ne anlama geleceği ve Başkan Putin için ne anlama geleceği henüz belli değil” dedi.

Ona göre bu, Kremlin çevrelerinde “çatlakların” varlığını gösteriyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com