Pakistan, Ukrayna’ya 230 konteyner askeri teçhizat sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pakistan, Nisan ayında Ukrayna’ya 230 konteyner savunma teçhizatı gönderecek. Askeri teçhizat bulunan MV Bokram ve MV Kherson gemilerinin Karaçi limanından ayrılacağı kaydedildi.

The Economic Times (ET) haberine göre konuya aşina kişiler gazeteye, Pakistan’dan Ukrayna’ya silah taşıyan gemilerin ABD ve Avrupa ülkelerinin bayraklarını dalgalandırdığını söyledi. ET daha önce, Polonya ve Almanya’daki limanların, tanklar ve füzeler de dahil olmak üzere Pakistan’dan silah taşımak için ana giriş kapıları olduğunu bildirmişti.

Yayının belirttiğine göre, Pakistan, Ukrayna’nın önemli bir savunma ekipmanı tedarikçisi haline geldi. Geçen yıl İngiltere, Pakistan’ı Romanya üzerinden Ukrayna’ya silah sağlamak için bir hava köprüsü olarak kullandı.

Economic Times, ayrıca Pakistan’ın kendi uçak motorlarını modernize etmek için Rusya’dan yardım istemesine rağmen Ukrayna’ya yardım sağladığına dikkat çekiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com