BM, Ukraynalı bir askerin Ruslar tarafından infaz edildiğine dair videoyla ilgili açıklama yaptı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM, Ukraynalı bir askerin Ruslar tarafından infaz edildiğine dair videoyla ilgili açıklama yaptı.

BM, Ukraynalı bir savaş esirinin Rus askerleri tarafından kafası kesilerek infazına ilişkin son derece acımasız video karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.

Ukrayna’daki BM İnsan Hakları İzleme Misyonu’nun açıklamasında gözlemciler “Maalesef bu münferit bir vaka değil. Misyon son raporlarında, savaş esirlerine karşı işlenenler de dahil olmak üzere bir dizi ciddi uluslararası insani hukuk ihlalini belgeledi.” denildi.

BM, Ukrayna’da işlenen savaş suçlarının gereği gibi soruşturulması ve suçluların adalete teslim edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ukraynalı askerin infazına ilişkin videolar

İlk video, 8 Nisan’da Rus yanlısı bir sosyal medya kanalında yayınlandı. Sözde, Wagner grubundan Rus paralı askerler tarafından çekildiği ve tahrip olmuş bir askeri aracın yanında yerde yatan iki Ukraynalı askerin başları kesilmiş cesetlerini gösterdiği anlaşılıyor.

Twitter’da 11 Nisan akşamı yayınlanan ve oldukça bulanık olan ikinci video, yerdeki yeşil otlar sebebiyle yaz aylarında çekilmiş gibi görünüyor. Ukraynalı bir askerin kafasını kesmek için bıçak kullanan bir Rus askeri gösterdiği iddia ediliyor. Videonun başındaki sesler, acımasız saldırı başladığında kurbanın hala hayatta olabileceğini düşündürüyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi, Ukraynalı bir mahkumun vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ruslar tarafından öldürülen askerin kimliğinin belirlendiğini duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com