Danilov: Ukrayna Ordusu’nun karşı taarruz kararı son anda verilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: İngiltere Savunma Bakanlığı

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov Ukrayna Ordusu’nun karşı taarruz kararının son anda verileceğini belirtirken “gizli belgelerin” sızdırılması ve bunun, karşı saldırı planlarını nasıl etkileyeceği hakkında yorum yaptı.

Alman Tagesschau ile bir röportajda konuşan NSDC sekreteri, “Birisi yalnızca bir seçeneğimiz olduğunu düşünüyorsa, o zaman öyle değildir. Üç seçenek bile yeterli değildir” diyerek operasyonu başlatma kararının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy tarafından verileceğini açıkladı.

Danilov, Pentagon’un “gizli belgelerinin” sızdırılması hakkında da yorum yaptı. “Gizli belgeler söz konusu olduğunda özel servisler daha dikkatli olmalı” görüşünü dile getirdi.

Bu sızıntının karşı taarruzla ilgili planları etkilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Danilov, yayınlanan belgelerin gerçek olduğuna dair şüphelerini dile getirdi. “Her halükarda, Ukrayna’da planlarımızdan haberdar olanların sayısının son derece sınırlı olduğunu söyleyebilirim.” diye ekledi.

Danilov’a göre, Ukrayna tarafı kilit müttefikleri olan ABD, İngiltere, Almanya ve Polonya ile sürekli temas halindedir, ancak belirli operasyonlar, birimlerin sayısı, kimin dahil olduğu ve hangi yönde olduğu hakkındaki veriler – bu bilgiler kesinlikle gizlidir.

Danilov, “Birisi onlara sahip olduğunu düşünürse, onu ancak tebrik edebilirim. Ama onları nereden bulabileceklerini bilmiyorum.” dedi.

Açıklanan bilgilerin bir kısmının bulunabileceğini ve sınıflandırılmadığını da sözlerine ekleyerek “Bilginin diğer kısmına gelince – eğer gerçekten gizliyse – ABD ve İngiltere’deki ajanslar tam olarak nereden geldiğini ve neden şu anda ortaya çıktığını bileceklerdir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com