Ukrayna, Kırım ile idari sınırdaki kontrol noktasını kapattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar gereği Kırım ile idari sınırdaki giriş-çıkış kontrol noktaları 9 – 30 Ağustos tarihleri arasında kapalı olacak.

Ukrayna, Kırım ile idari sınırı

Bakanlar Kurulu’ndan Oleg Nemçinov tarafından yapılan duyuruda hükümetin kararına göre, kontrol noktaları 9 Ağustos saat 08.00’den itibaren 30 Ağustos’ta saat 08.00’e kadar kapatılacak.

Nemçinov, “Karar, SARS-CoV-2 koronavirüsünün neden olduğu akut solunum yolu hastalığı COVID-19’un Ukrayna’da yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.” dedi.

Kontrol noktasından geçişe yalnızca Ukraynalılar ve aile üyeleri için aşağıdaki durumlarda izin verilecektir:

  • İkamet yeri Kırım’da kayıtlı olanların yanı sıra araçları, kargoları geçebilir;
  • İkamet yeri Kırım dışında kayıtlı olan, ancak elektronik olarak “Evde kal” uygulaması ile kendi kendini tecrit etmeyi kabul edenler;
  • Ulusal çıkarların korunmasını sağlamak için veya uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle bağlantılı olan kişiler, geçici olarak işgal edilmiş Kırım bölgesinden ayrılan diplomatik kurumların ve insani yardım misyonlarının temsilcileri.

Geçici olarak işgal edilmiş Kırım bölgesinden diğer yabancı ve vatansız kişi kategorilerinden olanların çıkış işlemleri, Entegrasyon Bakanlığı ile mutabık kalınarak gerçekleştirilir. Ukraynalılar için insani nedenler varsa çıkış ve Kırım’a giriş, Yeniden Entegrasyon Bakanlığı ile mutabık kalınarak Devlet Sınır Teşkilatı başkanının kararı ile verilir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com