AB Konseyi, Ukrayna’ya mühimmat için 1 milyar avro daha tahsis edilmesini onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB Konseyi, Ukrayna'ya mühimmat için 1 milyar avro daha tahsis edilmesini onayladı

Avrupa Birliği Konseyi, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini desteklemek için Avrupa Barış Fonu (EPF) çerçevesinde 1 milyar avro tahsis edilmesini onayladı.

AB Konseyi basın servisi tarafından yayınlanan mesajda, “Bu önlem, AB’nin üye devletlere Ukrayna’ya aktarılan mühimmatın bedelini mevcut stoklardan veya mevcut siparişlerin önceliklerindeki değişiklikler sebebiyle 9 Şubat – 31 Mayıs 2023 arasındaki dönemde geri ödemesini sağlayacak.” denildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu kararın, Konsey’in topçu mühimmatı teslimatını ve ortak tedarikini hızlandırmayı amaçlayan üçlü bir yaklaşıma ilişkin 20 Mart 2023 tarihli anlaşmasının ilk bölümünü uyguladığını vurgulayarak “AB’nin, acımasız Rus saldırganına karşı Ukrayna’nın meşru müdafaa hakkını desteklemeye devam etme konusundaki birlik içindeki kararlılığının daha iyi bir kanıtı olamaz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com