Yaptırımlar sebebiyle Rusya Federasyonu’nda “inanılmaz bir yoksulluk” öngörüsü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'da "tahıl anlaşmasına" olası bir geri dönüş için şartlarını açıkladı

Uluslararası Para Fonu’nun eski başekonomisti Kenneth Rogoff, Dünya Ekonomik Forumu’ndaki açıklamasında uluslararası yaptırımlar ekonomisini önemli ölçüde etkilediği için Rusya “inanılmaz bir yoksullukla” karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

“İran’a bakın, Kuzey Kore’ye bakın, Venezuela’ya bakın, Küba’ya bakın, Rusya’nın ilerlediği yer burasıdır” diyen Rogoff, saldırgan ülkenin gelecekte “dev bir İran” haline gelebileceğini vurguladı.

Rusya’ya yönelik getirilen kısıtlamaların işe yaradığını, Putin rejimi temsilcilerinin Batı’nın yaptırım planlarını haklı çıkarmadığına dair tüm açıklamalarının asılsız olduğunu kaydeden Rogoff, Rusya’nın gelirinin bir kısmını kaybettiğini, bunun da üretimde ve ekonominin diğer sektörlerinde yavaşlamaya işaret ettiğini açıkladı.

Uzmana göre, uluslararası yaptırımlar Rusya Federasyonu’nda rejim değişikliğine yol açabilir ve kısıtlamaların kendileri kümülatif bir etkiye sahiptir. Bu nedenle Batı’nın, Ukrayna savaşı kazansa bile yaptırımları genişletmeyi düşünmesi gerektiğini ekleyerek “Yaptırımları uzun süre devam ettirirseniz ve onları daha da güçlendirirseniz işe yarar” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com