Denisova, işgalcilerin Ukraynalı çiftçileri nasıl soyduğunu anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçici olarak işgal edilen bölgelerde, işgalciler çiftçilere baskı yapıyor ve Ukraynalı çiftçilerin tahıllarını çalıyor.

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova Facebook’ta şöyle yazdı.

İşgalciler çiftçilere baskı yapıyor ve Ukraynalı tahılları çalıyor.

Lugansk’taki Svativskiy bölgesinde, sözde “LPR” yetkilileri çiftçileri ekim çalışmalarına başlamaya zorluyor.

Kendi kendine bağımsızlık ilan eden cumhuriyetin “yetkilileri”, tarım ekipmanlarına ücretsiz yakıt ve yağ sağlama sözü veriyor, ancak daha sonra hasat işgalciler lehine kamulaştırılacak.

Şmigal, Mariupol’deki durumu yüzyılın en büyük insani felaketi olarak nitelendirdi

Çiftçilere mahsullerinin küçük bir kısmı vaat ediliyor. Svativskyiy bölgesinin çiftçileri böyle bir öneriyi desteklemiyor, bu yüzden sözde “LPR” yetkilileri onlara baskı yapıyor, tarım makinelerine, tohumlara el koymak ve onları hapsetmekle tehdit ediyor.

Herson bölgesinde işgalciler Novooleksiyivka yerleşimindeki ambarları yağmaladı ve tüm tahılları işgal altındaki Kırım’a götürdü.

Üzerinde “tahıl” yazan bir tren de görüldü. Kırım yarımadasından Kerç Köprüsü üzerinden ayrılıyordu.

Rus ordusunun “Kadirov” askeri birliği, Henichesk bölgesinde yaklaşık 20.000 hektarlık araziyi işleyen “Agrospivruzhnost” işletmesini ele geçirdi.

Rusya’nın işgal altındaki topraklardaki eylemleri, Uluslararası Askeri Mahkeme Statüsü ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü tarafından tanımlanan bir savaş suçu ve Savaş Zamanında Sivil Kişilerin Korunmasına İlişkin Cenevre Sözleşmesi’nin ihlalidir.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasındaki İnsan Hakları İhlallerini Araştırma Komisyonu’na, Ukrayna’daki bu suçları ve insan hakları ihlallerini dikkate alması için çağrıda bulunuyorum.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com