Şmigal, Mariupol’deki durumu yüzyılın en büyük insani felaketi olarak nitelendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Deniz Şmigal, Rus birlikleri tarafından kuşatılan Mariupol’daki durumun, şehrin işgalciler tarafından sürekli saldırı ve bombardıman altında olması nedeniyle muhtemelen yüzyılın en büyük felaketi olduğunu söyledi.

Ukrayna başbakanı, Washington’daki (ABD) bir basın toplantısında yaptığı konuşmada, Rus işgalinin başlangıcından bu yana en kötü durumda olan ve bir insani felaketin yaşandığ Mariupol’daki durum hakkında konuştu.

Şmigal, kuşatma altındaki şehirde binlerce sivilin öldüğünü ve kurbanların kesin sayısının şu anda tespit edilemediğini vurguladı.

Readovka’ya göre Rus ordusunun 13 bin 414 askeri ölürken, 7 bini kayıp

Başbakan “Ruslardan kurtarıldığında korkunç vahşet göreceğiz.” dedi.

Ayrıca, Rus birliklerinin sivillerin bulunduğu barınaklar da dahil olmak üzere “her şeyi kesinlikle yok ettiğini” de sözlerine ekledi.

Mariupol’da, Azovstal metalurji tesisi alanında Ukrayna ordusunun yanı sıra yaklaşık bin sivilin olduğunu bulunmaktadır. Rus birlikleri, 21 Nisan’da Rusya lideri Vladimir Putin‘in saldırıyı durdurma emrine ve Rusya Savunma Bakanlığı başkanı Şoygu’nun kentin tamamen ele geçirildiği iddiasıyla ilgili açıklamalarına rağmen tesisi bombalamaya devam ediyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com