Readovka’ya göre Rus ordusunun 13 bin 414 askeri ölürken, 7 bini kayıp

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kremlin yanlısı Readovka, 21 Nisan akşamı VKontakte sayfasında, Rusya Savunma Bakanlığı’nın kapalı bir toplantısına atıfta bulunarak, Rus ordusunun Ukrayna’daki kayıplarının 13.414 kişi ile yaklaşık 7 bin askerin de kayıp olduğunu belirttiği bir gönderi yayınladı.

Ayrıca batık Moskova kruvazöründeki 116 ölü ve 100’den fazla kayıp mürettebatından da sözedildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, şu anda düşmanlıkların yoğunluğu ve savaş alanındaki cesetlere erişilememesi nedeniyle ölü sayısının hesaplanmasının zor olduğunu kaydetti.

Ukrayna’da Rusların kaybı 21 bin askere ulaştı

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın askeri operasyon sırasındaki kayıplarla ilgili son raporu 25 Mart tarihli olup, 1,351 ölü ve 3,825 yaralı olduğu bildirilmişti.

Gönderi kısa bir süre sonra silindi ve Readovka, Savunma Bakanlığı’nın kapalı brifingi ve Rus ordusunun kayıplarıyla ilgili mesajın bir hack sonucu kamuoyunda ortaya çıktığını söyledi. Web Arşivi‘nde mesajı görebilirsiniz..

ukrhaber.com

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com