İngiltere, Ukrayna’ya deniz desteğini artırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere, önümüzdeki haftalarda imzalanacak 10 yıllık güvenlik anlaşması kapsamında Ukrayna’nın Karadeniz’i kontrol etmesine yardımcı olmak için denizcilik uzmanlığını kullanacak.

Telegraph haberine göre Ukrayna ve İngiltere, Rusya’ya karşı koymayı amaçlayan on yıllık bir güvenlik anlaşması imzalamayı planlıyor. Kiev aynı zamanda Karadeniz’in kontrolünü de yeniden ele geçirmeyi planlıyor. Belgenin yakında onaylanması bekleniyor.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey Ekim ayında Ukrayna’nın Karadeniz Filosuna yönelik saldırılarının Rus Donanmasının Karadeniz’de “işlevsel yenilgisine” yol açtığını söyledi.

Mutabakat Zaptı, gemiler, ekipmanlar, deniz tabanlı füzeler ve Ukrayna deniz kuvvetlerinin eğitimi yoluyla deniz yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik hükümler içerecek. Güvenlik nedeniyle silah hükümlerinin ayrıntıları açıklığa kavuşturulamadı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca, önleyici tedbirler ve Rusya’nın yeniden saldırmaya karar vermesi halinde yaptırımların yeniden uygulamaya konması ve silah sevkiyatının artırılması taahhütleri de dahil olmak üzere, savaş sonrası Ukrayna’yı korumaya yönelik planları da var.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, “Ukrayna’ya bu savaşın sonuna kadar ve sonrasında ihtiyaç duyduğu askeri, diplomatik ve ekonomik desteği sağlamak için yakın işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com