Perşembe akşamı 10 milyon Ukraynalı elektriksiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Perşembe akşamı yayınladığı video mesajında Perşembe akşamı itibariyle 10 milyondan fazla Ukraynalının elektriksiz kaldığını söyledi.

Zelenskiy “Ukrayna’ya yönelik bir başka füze saldırısının sonuçlarının tasfiyesi tüm gün devam ediyor. Yine acil elektrik kesintileri. Şu an itibariyle 10 milyondan fazla Ukraynalı elektriksiz kaldı.” diyerek özellikle Sumi, Kiev, Odessa ve Vinnitsa’da olduğunu belirtti.

Ukrayna’da sıkıyönetim ve genel seferberlik üç ay uzatıldı

Arzı normalleştirmek için herşeyi yaptıklarını da ileterek “Dnipro’da roket saldırısı sonucu onlarca kişi yaralandı. Zaporoje’de dün gece Rus bombardımanında yıkılan bir konut binasının molozunun yıkımı sürüyor. Daha önce yedi kişi öldü. Maalesef bu sayı artabilir.”

Savunma güçlerinin günün ilk yarısında altı Rus seyir füzesi ve beş Shahed’i düşürmeyi başardığını anlatan Cumhurbaşkanı, “maalesef bunların tamamı teröristler tarafından fırlatılmadı” dedi.

Zelenskiy, “Ortaklarımıza, yalnızca Ukrayna hava sahasının tam olarak korunmasının hem Ukrayna’yı hem de Avrupa’yı Rus saldırganlığının birçok olası tırmanışından koruyacağını ve kesinlikle Rusya’yı savaşı gerçekten sona erdirmeye iteceğini tekrar tekrar tekrarlıyoruz. Biraz zaman kazanmak ve yeni saldırılar için güç toplamak amacıyla müzakerelere hazır olduğu iddiasıyla Kremlin’den gelen propagandaya değil” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com