Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde COVID-19 hasta sayısı üç günde iki katına çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde 48 kişi tedavi altındaydı. Son 3 günde 59 yeni koronavirüs vakası kaydedildi. Önceki gün 16, dün 23 ve bugün 20 vaka.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde COVID-19 hasta sayısı üç günde iki katına çıktı

Yapılan açıklamada “ Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde 30 Mayıs’ta 10.00 itibariyle, SARS-CoV-2 koronavirüsünün neden olduğu akut solunum yolu hastalığı COVID-19 olan 107 kişi bulunmaktadır. 111 kişi bu süreçte iyileşirken, tecrit altında 452 kişi var. İzolasyonu önümüzdeki üç gün içinde sona erecek olan asker sayısı ise 45 kişidir.” denildi.

Sağlık kurumlarında yatan 13 askeri personel bulunmaktadır. Merkez Bölgenin Askeri Tıp Klinik Merkezinde – bir askeri, Çernovtsi Askeri Hastanesi ve Kiev Şehir Klinik Hastanesi’nde her biri Silahlı Kuvvetlerde bir işçi ve bir asker ile Harkov bölgesindeki revirde 10 asker bulunmaktadır.

Savunma Bakanlığı, “Hastaların sağlık durumu tatmin edici seviyede olup gerekli tedavi uygulanmaktadır. Harkov bölgesindeki askeri personelin ise hastalık belirtisi yoktur.” şeklinde açıklama yaptı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com