Ukrayna’da 3,415 öğretmen aşı yaptırmadıkları için açığa alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Eğitim Bakanlığı ve Kiev Şehir Devlet İdaresi’nin verilerin göre Ukrayna’da 3.415 öğretmen, koronavirüse karşı aşı eksikliği sebebiyle işten uzaklaştırıldı.

Ukrayna'da 3,415 öğretmen aşı yaptırmadıkları için açığa alındı

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından yayınlanan mesajda “Yerel yetkililerin eğitim alanındaki operasyonel bilgilerine göre, Ukrayna’da 18 Kasım itibariyle 3.415 genel orta öğretim kurumu öğretmeni işten uzaklaştırıldı.

Şu an itibariyle okul öncesi, genel ortaöğretim, ihtisas, meslek, yüksek ve yüksek öğrenim kurumlarının 67.1 bin çalışanına henüz tek bir doz koronavirüs aşısı yapılmadı. Bu, toplam çalışan sayısının %5.7’sidir.” denildi.

Motor Sich, Defence Technologies ve Aselsan, Mi-8 helikopterlerinin modernizasyonu konusunda anlaştı

Aynı zamanda, eğitim kurumlarının 960.1 bin çalışanına (veya toplam çalışan sayısının %81.1’i) Covid-19’a karşı tam bir aşılama yapıldı.

Öğretmenlerin 156.9 bini (veya % 13.2’si) koronavirüse karşı tek doz aşı oldu.

Kiev Şehir Devlet İdaresi rakamlarına göre ise Kiev’de 19 Kasım itibariyle orta öğretim kurumlarının (öğretmenler ve teknik personel) çalışanlarının %96.1’i sadece öğretmenlerin ise %96.6’sı aşılandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com