Ukrayna’da kamu güvenliği için asker sokaklarda devriye gezecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri karantina sırasında kamu güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapacak.

Savunma Bakanlığı basın servisi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından, devriye görevine katılacak askeri personele halihazırda koruyucu ekipman, antiseptik ve dezenfektan maddeler sağlandığını söyledi.

Polis ve ulusal muhafızlarla birlikte çalışacak olan silahlı kuvvetler güçlendirilmiş birimleri tarafından ortak devriye gezilmesinin “Ukrayna’da koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasını önlemek için getirilen kısıtlayıcı karantina önlemlerinin bir parçası olarak kamu güvenliği ve düzeninin sürdürüleceği” kaydedildi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna’daki koronavirüsten ötürü durum nedeniyle, sahipliğine bakılmaksızın sadece kritik ticari kuruluşların çalışması ve geri kalanının kapatılması ve insanların karantinada olması gerektiği görüşünü ifade etti.

Aynı gün, bakanlık, eğer mevcut karantina önlemleri COVID-2019’un gelişimini durduramazsa, yetkililerin ülkede olağanüstü hal uygulamaya hazır olma durumu hakkında da konuştu .

Geçen gün Ukrayna hükümeti, koronavirüs patlak vermesi nedeniyle Kiev’de acil durum rejiminin başlatıldığını duyurdu. Dnipropetrovsk, Donetsk, Ivano-Frankivsk, Çernovtsi, Jitomir ve Kiev bölgelerinde de acil durum ilan edildi.

Koronavirüsün yayılma tehlikesi ile bağlantılı olarak, Verkhovna Rada 24 Mart’ta ülkenin tamamında acil durum ilan edebilir.

“Acil durumun yasal rejimi hakkında” yasaya göre, ülke genelinde vatandaşların serbest dolaşımını kısıtlayabileceklerini, kamu düzeninin korunmasını güçlendirebileceklerini, vatandaş ve kuruluşlardan mülk ele geçirebileceklerini, nüfusu tahliye edebileceklerini ve tüzel kişiler için “konut vergisi” getirebileceklerini hatırlayın.

Salgın durumunda, sokağa çıkma yasağı, telefon, internet ve televizyonlarda kısıtlamalar da getirilebilir.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com