Avrupa, 68 milyar avro değerindeki Rus varlıklarını dondurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'da "tahıl anlaşmasına" olası bir geri dönüş için şartlarını açıkladı

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna topraklarını işgalinin başlamasından bu yana AB, Rusya’nın 68 milyar avro değerindeki varlığını dondurdu. Belçika 50 milyar avro ile ilk sırada yer aldı.

Politico tarafından Avrupa Komisyonu’nun dahili bir belgesine atıfta bulunularak bildirildiğine göre el konulan mal varlığı bakımından
Belçika 50 milyar avro ile ilk sırada yer alırken, ikinci sırada, 5.5 milyar avro Rus varlığının dondurulduğu Lüksemburg yer alıyor. Sıralama İtalya, Almanya, İrlanda şeklinde devam ediyor.

Kremlin, Ukrayna’yı altyapı saldırıları ile müzakereye zorladığını kabul etti.

Aynı zamanda AB, Avrupa’da Rusya’nın kaç ulusal rezervinin dondurulduğunu tam olarak bilmiyor. Dahili belge yaklaşık 33.8 milyar avroluk bir rakam veriyor.

Avrupa Komisyonu şimdi Konsey’in, bir ceza davasında mahkûmiyet durumunda müsadereyi kolaylaştıracak olan, yaptırımlardan kaçınmayı AB’de bir suç olarak tanıyan bir karar almasını bekliyor. Aynı zamanda Polonya, ilgili ulusal kanun üzerinde çalıştığı için bu süreci yavaşlatmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com