Kremlin, Ukrayna’yı altyapı saldırıları ile müzakereye zorladığını kabul etti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: REUTERS

Kremlin, Ukrayna şehirlerindeki elektrik ve ısıtma sorunları yaratma amacıyla yaptığı roket saldırılarını, müzakere etmeyi reddeden Kiev yetkililerinin eylemlerinin bir sonucu olarak nitelendirdi.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın yalnızca “Ukrayna ve Ukrayna rejiminin askeri potansiyeli ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgili olan” altyapı tesislerine saldırdığını söyledi.

Herson’a yeni bir Starlink terminal grubu gönderildi: halka açık noktalar Wi-Fi ile donatılacak

Ona göre, elektrik ve ısıtma eksikliği, “sorunu çözmek istemeyen” Ukraynalı yetkililerin eylemlerinin sonuçlarıdır.

Peskov “Ukrayna tarafının sorunu çözme, müzakerelere girme konusundaki isteksizliği, ayrıca Ukrayna tarafının metin üzerinde mutabık kalınan anlayışların reddine ilişkin eylemleri vb. bunların hepsi sonuçlardır ve ayrıca bununla ilgili konuşmamız gerekiyor. “ dedi.

15 Kasım’da Ukrayna’ya füze saldırısı

Rusya, 15 Kasım’da Ukrayna şehirleri üzerinde üç dalga halinde büyük bir füze fırlatması gerçekleştirdi .

“Ukrenergo”, ülkenin tüm bölgelerindeki enerji tesislerine yönelik saldırı kaydettiklerini bildirdi.

Saldırıların bir sonucu olarak, acil durum kesintileri uygulanmak zorunda kaldı. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus bombardımanı nedeniyle yaklaşık 10 milyon Ukraynalının elektriksiz kaldığını duyurdu.

Hava Kuvvetleri’ne göre, Rusya ülke genelinde 90’dan fazla füze fırlattı. Yaklaşık 70 Kh-101/Kh-555 seyir füzesi, yaklaşık 20 Kalibr füzesi ve 10 kamikaze uçağı ile saldırı gerçekleşti.

DTEK İcra Direktörü Dmitriy Sakharuk, Kiev bölgesinde günlerce elektrik olmayabileceğini söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com