Ukrayna’da akıllı telefonlardan fatura doğrulaması mümkün olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi ile birlikte, yakında test modunda çalışmaya başlayacak olan RRO takas işlemleri kayıt memuru) yazılımı için ücretsiz olarak kullanılması yönünde hazırlıkları tamamlamaktadır.

akıllı telefon

Bir ay içinde, işletmeler temsilcileri programı yükleyerek bunu test edebileceklerdir.

Maliye Bakanı Sergey Marçenko “Yeni bir yönetim seviyesine giriyoruz. Bu karar iş dünyası tarafından uzun süredir beklenmektedir. Çünkü girişimcilerin hayatını büyük ölçüde basitleştirecek. Bu mali uygulama herhangi bir akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayara kolayca kurulabilir. Yakın gelecekte bunu test etmek mümkün olacak.” dedi

1 Ağustos 2020’den itibaren, ürün tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak kullanılabilir.

2.ve 4. grup olan ve 1 milyon grivnayı aşan iş hacmine sahip bireysel vergi mükellefleri için yazılım kullanımı 1 Ocak 2021’den itibaren zorunlu olacaktır .

Yazılım ne sağlayacak? Yazılımın piyasaya sürülmesi , ekonominin ayrıntılılaştırılması için önemli bir adımdır ve bu da birkaç dakika içinde tüketicilerin vergi dairesi veritabanından verilen faturanın kullanılabilirliğini kontrol etmelerini sağlayacaktır . Mevcut değilse ve kanuna aykırı bir faturalandırılma yapılırsa, alıcı malları satın alma fiyatı üzerinden tazmin edebilir.

Ürün lansmanının 19 Nisan 2020’de başlaması gerekiyordu, ancak karantina önlemleri nedeniyle bu tarih ertelendi. Bu süreçte, çevrimdışı çalışma da dahil olmak olmak üzere yazılım arayüzünde başka geliştirmeler oldu.

  • Yazılımı kullanma zorunluluğunuz hakkında muhasebeciniz ile görüşmelisiniz.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com