Erdoğan, ABD ve Rusya’nın nükleer silah kullanmama konusunda anlaştığını söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Dünya, Türkiye'nin barış girişimlerini desteklemelidir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta başlarında Ankara’da yapılan ABD-Rusya görüşmeleri sonrasında kendisine iki tarafın da nükleer silah kullanmayacağı konusunda bilgi verdiğini söyledi.

Reuters’e göre Erdoğan, gazetecilere G20 zirvesinden dönüşünde yaptığı açıklamada, iki ülkenin yeni bir dünya savaşını önlemek için sık sık bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Ankara’da 18 Kasım’da Holodomor Soykırımı konferansı düzenlenecek

  • 12 Kasım’da Erdoğan, “Batı, özellikle Amerika, Rusya’ya neredeyse sınırsız saldırıyor” dedi.
  • 14 Kasım’da Rus propaganda kanalları , ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı William Burns ile Rus Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sergey Narişkin arasında Ankara’da yapıldığı iddia edilen müzakereleri bildirdiler.
  • 16 Kasım’da Türkiye Cumhurbaşkanı dünyayı işgalci Rusya’yı tecrit etmeye karşı uyardı ve “çatışmanın ilk gününden itibaren savaşın kazananı olmadığını ve dünyanın kaybedeni olmadığını belirttiğimizi” hatırlattı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com