Ukrayna’da devlet benzin istasyon ağı işletme kararı aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı yetkililer, Naftogaz’a petrol ürünleri pazarında adil fiyatların oluşumu için ulusal operatör olma görevini verdi.

Naftogaz başkanı Yuriy VitrenkoNaftogaz ulusal şebekenin işletmecisi olmalı ki yüksek fiyat sorunu olmasın. Bu görev cumhurbaşkanı tarafından belirlendi. Devletin, dünyanın en büyük petrol şirketleriyle işbirliği yapması için de etkili bir araç olabiliriz” dedi.

ABD, Ukrayna’ya uzun menzilli çoklu roket sistemi sevkiyatını onayladı

Piyasadaki rekabetin gerçekçi olmaması durumunda, bir devlet işletmesinin ortaya çıkmasının, fiyat konusunda onu öncü yapmasını ve ayrıca bir devlet fiyat düzenlemesine gerek olmadığı kaydederek “Önemli bir pazar payına sahip bir devlet oyuncusu olduğunda ve şebeke pazarın %30’unu kapladığında, piyasadaki fiyattan %15-20-30 daha uyguna yakıt alabilecek, tüketicilerin de adil rekabetçi bir fiyattan satınalma fırsatına sahip olduklarına dair daha fazla güven oluşmaktadır. Bu zaten insanlara gerçek bir alternatif sunuyor. Bu da özel işletmecileri de fiyatları yükseltmemeye zorlayacak.” dedi.

Vitrenko, Naftogaz’ın Glusco dolum istasyonları ağı üzerinde henüz kontrolü ele geçirmediğini belirtti. “Bazı nüanslar var, ancak devletin belirli bir irade göstereceğini ve benzin istasyonu üzerinde kontrol sahibi olacağımızı umuyorum.” dedi.

13 Mayıs’ta Başbakan Deniz Şmigal, Bakanlar Kurulu’nun 172 Glusco dolum istasyonunu Naftogaz yönetimine devretme kararını açıklamıştı. Akaryağı ağı, vatana ihanet şüphesi bulunan milletvekili Viktor Medvedçuk ile ilişkili.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com