Kurmay heyeti ile yapılan toplantıda Bahmut ile ilgili önemli kararlar alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kurmay heyeti ile yapılan toplantıda Bahmut ile ilgili önemli kararlar alındı

Ukrayna Başkomutanlık Kurmay üyeleri, Bahmut’un daha fazla desteklenmesi ve korunmasını desteklediler. Toplantıda, silahların gelişinin hızı ve hacmi ele alındı. Toplantıda ayrıca cephe hattındaki savunma güçlerinin birimlerine silah ve mühimmat sağlanması da ele alındı.

Cumhurbaşkanının basın servisi tarafından bildirildiğine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 14 Mart Salı günü bir genelkurmay toplantısı daha yaptı. Toplantıda özellikle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı ve operasyonel-stratejik birlik gruplarının komutanlarının cephedeki mevcut durum hakkındaki raporları dinlendi.

Mesajda “Bahmut yönündeki savunma operasyonunun gidişatını gözden geçirdikten sonra, tüm kurmaylar, Bahmut şehrinin daha fazla tutulması ve savunulması konusunda ortak bir tutum ifade ettiler.” denildi.

Toplantıda ayrıca cephe hattındaki savunma güçlerinin birimlerine silah ve mühimmat sağlanması da ele alındı. Ukrayna’nın ortaklarından teçhizat ve silah alma oranları ve hacimleri ve bunların askeri gruplar tarafından dağıtımı ayrı ayrı tartışıldı.

Bakhmut için 9 aydan fazla bir süredir şiddetli çatışmalar sürüyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanı Albay General Aleksandr Sirskiy, “Şehrin savunmasının her günü, rezervleri hazırlamak ve gelecekteki saldırı eylemlerine hazırlanmak için zaman kazanmamıza izin veriyor” dedi.

Bahmut’taki çatışmalara dair bilinenler

Rus işgalciler, Ağustos 2022’nin sonundan bu yana Donetsk bölgesindeki Bahmut’u ele geçirmeye çalışıyor. Kale şehri için savaşlar devam ediyor. Ruslar büyük kayıplar veriyor, ancak Bahmut’a saldırmaktan vazgeçmediler.

Vladimir Zelenskiy, Bahmut ve Maryinka’nın Ukrayna’nın geleceğinin ne olacağına karar verilen ve bu gelecek için mücadele edilen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Ukrayna Gelecek Enstitüsü’nün askeri uzmanı Ivan Stupak, Bahmut için verilen uzun savaşların onu ikinci bir Maryinka’ya dönüştüreceğine inanıyor ve ondan geriye hiçbir şey kalmayacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com