İnsan hakları savunucuları: Rusya kadın mahkumları Ukrayna’da savaşmaları için gönderiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya, Ukrayna’ya karşı savaştaki kayıplarını yenilemeye devam ediyor. Özellikle kadın mahkûmlar cepheye gönderilmeye başlandı.

‘Oturan Rusya Vakfı’ başkanı Olga Romanova Şimdiki Zaman programında kadınların ülkenin güneyindeki kolonilerden, Krasnodar Bölgesi’nden alındığını belirtti.

Bu tür önlemlerin geçen yılın sonunda Rus askeri komutanlığı tarafından alındığını belirten Romanova “En az iki veya üç kadın grubundan bahsediyoruz. İkinci ve üçüncü grupların aynı olduğundan şüpheleniyorum. İlk başta kadınlar gerçekten götürüldü, bu ilk sevkiyattı. Snijniy’deki hapishanelerden 50 kişi. Bunlar işgal altındaki topraklarda. Ve ikinci grup, bunlar Kuşçivka’da tarım işlerinde çalışan kadınlar, mahkum edilmiş kadınlar” dedi.

Romanova, yüzlerce hükümlüden bahsettiklerini vurguladı.

Daha önce Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı da mahkumları taşımak için birinci sınıf vagonlara sahip trenlerin Donetsk bölgesine doğru hareket ettiğini açıklamıştı ve vagonlardan birinde hüküm giymiş kadınlar olduğunu belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com