Dünyanın En Cana Yakın Şehirleri: Kiev 45. Sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Turizm portalı Big 7 Travel tarafından yapılan bir çalışmada Kiev, dünyadaki en cana yakın şehirler sıralamasında 45’inci sırada yer aldı.

Portalda 1.5 milyon ziyaretçinin görüşleri dikkate alınarak 50 şehir derlendi. Yerel sakinlerin turistlere davranışı, onlara yardım etmeye istekli olmaları ve iletişime açık olmalarının yanı sıra şehirlerde ilginç yerlerin varlığı gibi bir dizi kriter dikkate alınmıştır. Birinci sıraya Kanada’nın Vancouver şehri, ikinci sıraya Malezya’nın Kuala Lumpur ve üçüncü sırada Belçika’nın Brugge şehri yerleşirken Ukrayna’dan Kiev 45. sırada kendine yer buldu.

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehri 15 Mart 2019’da Cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen silahlı saldırı sonucu 51 kişinin öldüğü ve en az 39 kişinin yaralandığı sıralamada yedinci sırada yer aldığını belirtmekte fayda var.

Maalesef Türkiye’den bir şehri listede bulamadık.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com