Ruslar, Ukrayna’dan bir karşı saldırı beklerken, Kırım’da savunmaya hazırlanıyorlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusların Ukrayna ordusu tarafından hızlı bir karşı saldırıya inandıklarını ve özellikle işgal altındaki Kırım’da şimdiden savunmaya geçtiklerini söyledi.

Reznikov “Ruslar çok iyi çalışıyorlar, bu yüzden savunmaya hazırlanıyorlar. Dün bir brifing yaptık ve generallerimiz bize bulundukları yerleri gösterdiler. Savunma, siper kazma ve tahkimatlarını. Bu arada, Kırım’da da. Bu durum ise savunma için hazırlandıkları anlamına geliyor” dedi.

Bakan, Rusların Ukrayna’nın karşı saldırısına inandığını ve “bunun iyiye işaret olduğunu” vurgulayarak “Geleceği şimdiden oluşturuyoruz. Zaten kaybettiler. “Özel askeri harekâtlarında” savunmaya geçtikleri anda bu savaşı çoktan kaybettiler” dedi.

Bakan aynı zamanda, Ukrayna’nın müttefikleri ve ortakları, Ramstein formatında Ukrayna Savunması Temas Grubu’nun bir parçası olan 54 ülkenin de Ukrayna’nın zaferini istediğine olan güvenini dile getirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com