Pentagon’dan Ukrayna’ya: Önümüzde zorlu bir mücadele var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı onayladı (tam liste)

Amerikan Savunma Bakanlığı sözcüsü, bir yılı aşkın süredir Rusya ile topyekun bir savaş yürüten Ukrayna’nın, zorlu bir mücadelenin içinde olduğunu belirterek devletlerin Ukrayna’ya yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder, Radio Svobodo’da bildirildiğine göre bir toplantıda, ABD makamlarının Ukrayna devletinin ihtiyacı olan hava savunması savunması ve mühimmat ihtiyaçlarını karşılamak için mümkün olan herşeyi yapmaya devam edeceğini söyledi.

Pentagon sözcüsü, “Bir adım geri atıp kaydettiğimiz ilerlemeye bakmak, özellikle de ilkbahar ve yaza girerken, önümüzde hala çetin bir savaş olduğu gerçeğini kabul etmek önemlidir” dedi.

Ukrayna cephelerindeki durum

Ruslar aktif olarak Ukrayna’nın doğusundan geçmeye çalışıyor ve büyük kayıplar veriyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, düşmanın Donetsk ve Lugansk bölgelerinin idari sınırlarına girmeye çalıştığını kaydetti.

Bahmut’ta uzun süredir şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nın 15 Mart sabahı yayınladığı bilgiye göre, geçtiğimiz gün bu şehirde mevzii muharebeler devam etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü’ne göre, ilkbahar ve yaz başlarında Rus işgalcilerin büyük bir taarruzunun planlandığını ve bu dönemin savaşta belirleyici bir dönem olacağını belirtmekte fayda var.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com