Avrupa Komisyonu, sınırlarındaki gerilimler sebebiyle Ukrayna’ya 1.2 milyar Euro yardım sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu (AK) Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya 1.2 milyar Euro daha mali yardım sağlayacağını duyurdu.

AK başkanı Brüksel’de AB televizyonu tarafından yayınlanan özel bir açıklamada “Bugün ülkeye hem acil durum kredilerinden hem de hibelerden oluşan yeni bir mali yardım paketini duyuruyorum. İlk olarak, komisyon 1.2 milyar Euro’luk yeni bir acil makro-finansal yardım paketi öneriyor. Bu paket Ukrayna’nın çatışmada ihtiyaçlarının finanse edilmesi içindir.” dedi.

JP Morgan, Rusya Ukrayna gerilimi sebebiyle petrol fiyatının 150 dolara ulaşmasını bekliyor

Von der Leyen, “AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun bu olağanüstü makro-finansal yardım paketini mümkün olan en kısa sürede kabul etmesini umuyoruz. Ardından 600 milyon Euro’luk ilk dilimin hızlı bir şekilde ödenmesine başlayacağız.” diye ekledi.

Avrupa Komisyonu başkanı, başka bir mesajda, paketin 1.2 milyar Euro tutarında makro-finansal yardım ve bu yıl ayrıca 120 milyon Euro’luk ikili yardımın iki katına çıkarılmasını içerdiğini bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com