Cumhurbaşkanlığı için Poroşenko, Zelenskiy ile farkı iyi kapatıyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın görevdeki Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, önümüzdeki Pazar cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleşmesi durumunda oy kullanmaya karar veren Ukraynalıların %23.5’i tarafından desteklenecek iken, ankete katılanların %20.9’u Avrupa Dayanışma Partisi lideri ve beşinci cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya oy verecek.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü (KIIS) tarafından 20-21 Ocak tarihlerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Zelenskiy ile Poroşenko arasındaki oy farkı 2.6 puana kadar düştü. Zelenskiy’e oy vereceğini belirtenler %23.5 iken Poroşenko’yu destekleyenler % 20.9’a yükseldi.

Ukrayna COVID aşı sertifikasının geçerlilik süresini kısalttı

Ankete katılanların %11.8’i Batkivşçina (Anavatan) partisinin lideri Yulia Timoşenko’ya, % 9.6’sı Güç ve Onur partisi lideri Igor Smeşko’ya, %9’u Muhalefet Platformu lideri – Yaşam İçin lideri Yuriy Boyko’ya oy verecek.

Ankete katılanların çoğunluğu (%62.5) Zelenskiy’nin ikinci dönem adaylığını desteklemezken sadee. %30.3’ü desteklediğini belirtti.

Çalışma, rastgele bir cep telefonu numarası örneğine dayalı olarak bilgisayar destekli telefon görüşmeleri (CATI) kullanılarak yapılmıştır. Ukrayna’nın tüm bölgelerinde (Kırım Özerk Cumhuriyeti hariç) yaşayan 1205 kişiyle görüşülmüştür.

3-11 Aralık tarihlerinde yapılan aynı ankette Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nim desteği %27.1; 15-18 Ekim 2021 tarihlerinde yürütülen aynı çalışmada ise % 24.7.

Ukrayna numarasını isminize nasıl kaydedebilirsiniz?

Poroşenko’nun ise 3-11 Aralık tarihlerinde yapılan anketteki oyu %19.7, 15-18 Ekim 2021 anketinde ise %15.6 idi.

Önceki anketler:
https://www.ukrhaber.com/blog/zelenskiy-baskanlik-reytinginde-liderligini-surduruyor-porosenko-farki-kapatiyor/
https://www.ukrhaber.com/blog/ukraynalilarin-yuzde-24-7si-zelenskiye-yeniden-oy-vermeye-hazir-anket/

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com