Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ukrayna’daki Türk Toplumuyla Görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ukrayna’da yaşayan Gagauz Tükleri, Ahıska Türkleri ve Kırım Tatarlarını kabul etti.

Oktay, Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenskiy‘in göreve başlama töreninin ardından Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Rezidansı’na geçerek Ukrayna’da yaşayan Gagauz Türkleri, Ahıska Türkleri ve Kırım Tatarlarının temsilcileriyle görüştü.

Görüşmede, Gagauz Türkleri, Ahıska Türkleri ve Kırım Tatarları, Türkiye’nin kendilerine verdiği destek dolayısıyla Oktay’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da Türkiye’nin her zaman ve her şartta soydaşlarının yanında yer aldığına işaret ederek, desteklerinin süreceğini kaydetti.

Türk vatandaşları ve iş çevrelerini de kabul eden Oktay, EkoAvrasya Ukrayna Derneği yönetim kurulu başkanı Evren Damyan, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) yönetim kurulu başkanı Burak Pehlivan, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) yönetim kurulu başkanı Zafer Özbay  ile görüştü.

Görüşmelerde Türkiye Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Tuğrul Türkeş de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ukrayna’da Türk Sivil Toplumu Temsilcileriyle Görüşmesi izlemek için tıklayın

Ukrayna’da yaşayan Gagauz Tükleri, Ahıska Türkleri ve Kırım Tatarlarını kabulu izlemek için tıklayın

Kaynak: AA

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com