Stoltenberg: Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerinin gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin kararın tek tek ülkeler tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Reuters’in haberine göre, Almanya’da Ukrayna’ya uçaksavar savunması tedariki konusunda NATO ile anlaşmaya varılması gerektiğini ilan eden Stoltenberg “Belirli sistemlerle ilgili belirli kararlar ulusal kararlardır. Bazen son kullanıcı anlaşmaları ve diğer şeyler vardır, bu nedenle diğer müttefiklere danışmaları gerekir. Ancak günün sonunda, sözkonusu bu kararı vermek ulusal hükümetlere kalmıştır.”

SBU, Kiev’de sabotaj hazırlığı yapan bir FSB ajanını tutukladı

Ukrayna için Patriot sistemleri: ayrıntılar

Almanya, hava savunma potansiyelini güçlendirmek için Polonya’ya füzesavar sistemlerinin, özellikle Patriot hava savunma sisteminin tedarikinde yardım teklif etti.

Polonya, Alman tarafının teklifini kabul etti. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, önce Varşova’nın Patriot füzesavar sistemini Ukrayna sınırına konuşlandırmak istediğini söyledi, ancak daha sonra Almanya’ya sistemleri Ukrayna’ya devretmesini teklif etti.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Polonya tarafının Kiev’e silah nakletme önerisi hakkında yorumda bulunarak, Patriot sistemlerinin NATO’nun kapsamlı hava savunmasının bir parçası olduğunu kaydetti. İttifak dışında kullanımların NATO ve Almanya’nın müttefikleri ile tartışılması gerektiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com