Ukraynalı borş UNESCO kültürel miras listesine eklendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalı borş UNESCO kültürel miras listesine eklendi

Ukrayna’nın meşhur pancar çorbası borş, UNESCO’nun Acil Korunması Gereken Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edildi.

Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Aleksander Tkaçenko “Bugün, 1 Temmuz, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması için Hükümetlerarası Komite’nin 5. olağanüstü toplantısında, ICIP’nin talebi üzerine, “Ukrayna pancar çorbası borş” UNESCO acil koruma gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edildi.” dedi.

İngiltere’den Ukrayna’ya bir milyar poundluk yeni bir askeri yardım

Borş çorbası için işlemlerin savaştan önce başladığını hatırlatan Tkaçenko. “Ve ne kadar olursa olsun Maşa Zakharova (Rusya Federasyonu’nun Dışişleri Bakanlığı sözcüsü) “yemek kitaplarının yasaklandığını ve tarifin gizli tutulduğunu ve pişirilmesinin yasak olduğunu” söyleyerek borş çorbasını “Aşırılık ve Nazizmin bir tezahürü”, “aşırılıkçılığın tezahürü” olarak tanımlasa da o artık resmi olarak Ukraynalı ve resmi olarak UNESCO’nun koruması altında” dedi.

Bakana göre, Ukraynalılar pancar çorbası ve tariflerini tüm ülkelerle paylaşmaktan mutluluk duyacaklar.

Tkachenko, “Ama unutmayın ve emin olun: hem pancar çorbası savaşında hem de bu savaşta kazanacağız.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com