Hollanda Parlamentosu, Rusya Federasyonu’nu terörü destekleyen devlet olarak tanıdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hollanda Parlamentosu, Rusya’nın Ukrayna’daki sivil nüfusa yönelik eylemlerini terörizm olarak nitelendirdi ve Rusya Federasyonu’nu terörü destekleyen bir devlet olarak tanıdı.

GroenLinks (Yeşil sol) Partisi’nden milletvekili Tom van Der Lee‘nin önerisine başta VVD (Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi), D66 (İlerici Demokratlar), PvdA (İşçi Partisi), CDA (Hıristiyan Demokrat Parti) olmak üzere meclisin büyük çoğunluğu tarafından desteklendi.

Partilerin büyük çoğunluğu, hükümetin Ukrayna’ya insani, diplomatik ve askeri alanlarda mümkün olan en yüksek desteği verme politikasını desteklemektedir.

AP, Rusya’yı terörizme sponsor olan bir devlet olarak tanıdı ve uluslararası izolasyon çağrısında bulundu

Milletvekili Van der Lee, Avrupa Parlamentosu örneğini izlemeyi önerdi. Belge, Rus ordusunun sivil tesislere “yapısal ve kasıtlı olarak” saldırdığını belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra‘ya göre, Rusya’nın terörizme sponsor olarak tanınmasının Hollanda için önemli sonuçları olmayacak.

Rusya’ya böyle bir niteliği ortaklaşa sağlamak için diğer AB ülkelerinde veya NATO içinde destek olup olmadığını görmek istediğini söyledi.

23 Kasım’da da Avrupa Parlamentosu’nun Rusya’yı terörü destekleyen bir devlet olarak tanıyan bir kararı kabul ettiğine dikkat edilmelidir.

Daha önce, bazı AB ülkeleri Rusya’yı terörizmin sponsoru olarak tanımıştı. Özellikle, son zamanlarda Çek Parlamentosu’nun Alt Meclisi, Rus rejiminin terörist olarak tanındığı bir kararı kabul etmişti.

Bundan önce Estonya Parlamentosu ve Polonya Senatosu tarafından da benzer kararlar alındı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com