Avrupa’da geçici koruma statüsüne sahip Ukraynalı mültecilerin sayısı 4.75 milyona ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Polonya, Ukraynalı mültecilere yardım ödeme süresini 2 ay daha uzattı

Avrupa’da geçici koruma veya benzer ulusal koruma programlarına kayıtlı Ukrayna’dan gelen mültecilerin sayısı 22 Kasım 2022 itibarıyla 4 milyon 751 bin 065 kişiye ulaştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) bildirdiğine göre Ukrayna’dan gelen mültecileri misafir eden ülkeler arasında Polonya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti lider durumda.

25 Ekim’den itibaren artış 324 bin kişi oldu. Önceki iki ayda sırasıyla 243 bin ve 214 bin kişi artmıştı. Böylece Mayıs ayının sonundan bu yana toplamda yaklaşık 1.8 milyon artış oldu.

ISW: Ukrayna’daki askeri operasyonların hızı önümüzdeki haftalarda hızlanacak

Son ayda en çok mülteci 206 bin kişi ile Almanya’ya, 39 bin kişile Polonya’ya, yaklaşık 14 bin kişi Fransa’ya, 11.7 bin kişi Romanya’ya ve yaklaşık 10 bin kişi Çek Cumhuriyeti’ne gitti.

Ulusal hükümetlerden toplanan BMMYK verilerine göre, Polonya sınır servisinin verilerine göre ülkeye 8.008 milyon kişi gelmiş olmasına rağmen, geçici koruma statüsüne sahip en fazla mülteci sayısı 1 milyon 508 bin kişi ile Polonya’dadır.

Bunu, Ukrayna’dan geçici koruma için kayıt yaptıran mülteci sayısının 1 milyon 22 bin kişi ile Almanya ve yaklaşık 463 bin kişi ile Çek Cumhuriyeti takip ediyor.

İtalya, daha önce olduğu gibi 164 bin kişi dördüncü sırada yer alırken İspanya yaklaşık 155 bin kişi ile beşinci sıradadır.

Türkiye’de ise geçici koruma kapsamında olmadan kayıt altında bulunan 145 bin Ukraynalı bulunduğu belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com