Milrem Robotics, KMW ile işbirliği içinde Ukrayna’ya 14 adet THeMIS İnsansız Kara Aracı teslim edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: wikipedia.org

14 araçtan yedisi yaralı tahliyesi için yapılandırılacak ve bu yılın sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. 2023’ün ikinci çeyreğinde teslim edilecek diğer yedisi, Fransız savunma üreticisi CNIM Systèmes Industriels’in faydalı yükleriyle rota temizliği için yapılandırılacak.

Teslimat Alman Savunma Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

Milrem Robotics Savunma Ar-Ge Direktörü Yüzbaşı Jüri Pajuste, “Yaralıların tahliyesi ve rota temizliği, sürekli olarak düşman ateşi tehdidi altında kalan birkaç kişinin angajmanını gerektiren, emek yoğun iki faaliyettir. Bu görevleri insansız araçlarla otomatikleştirmek, bu tehlikeyi hafifletiyor ve daha fazla askerin güvenli bir bölgede kalmasına veya daha önemli faaliyetler için görevlendirilmesine olanak tanıyor” dedi.

Milrem Robotics, bu yılın başlarında Ukraynalı bir hayır kurumuna da THeMIS teslim etti.

Mariupol’da işgal yetkilileri gayriresmi olarak yağmalamaya izin veriyor

Milrem Robotics CEO’su Kuldar Väärsi “THEMIS UGV’nin Ukrayna’ya konuşlandırılması, Ukrayna askerlerinin güvenliğini artırabileceği ve UGV’lerin insanlar için acil bir tehdit oluşturan görevleri yerine getirmesine izin verebileceği anlamına geliyor. Robotik sistemlerin nihai amacı budur. Milrem Robotics, Ukrayna’nın saldırgana karşı mücadelesine katkıda bulunabildiği için gurur duyuyor.” dedi.

KMW CEO’su Ralf Ketzel ise “Bu önemli proje, Ukrayna’ya ileri teknoloji sağlama konusundaki ortak yeteneğimizin kanıtını sunuyor. Ukrayna’yı koruyucu ve can kurtaran ekipmanlarla desteklemeye kararlıyız. 14 THeMIS UGV’nin hızlı teslimatı, KMW ve Milrem’in güvenebileceğiniz ortaklar olduğunu kanıtlıyor.” dedi.

THeMIS, görevin niteliğine göre taşıma fonksiyonuna sahip olmaktan silahlanmaya, mühimmat imha etmeye veya istihbarat operasyonlarını desteklemeye kadar hızla yapılandırılabilen açık mimariye sahip çok görevli bir insansız kara aracıdır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

THeMIS UGV, halihazırda sekiz NATO üyesi de ( Estonya, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD) dahil olmak üzere 16 ülkede farklı programların bir parçası olarak kullanılmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com