Milletvekilleri, yabancıların Ukrayna’ya girişine ilişkin kuralların güçlendirilmesini istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Milletvekilleri, yabancıların Ukrayna'ya girişine ilişkin kuralların güçlendirilmesini istiyor

Ukrayna milletvekilleri, bazı durumlar dışında, yabancılar ve vatansız kişiler tarafından devlet sınırını geçme koşulları listesine ek yapılmasını önerdi. Tasarı onaylanırsa, ülkeye giriş yapan yabancılar için sigorta poliçesi zorunlu hale gelecek.

Verkhovna Rada’da, sıkıyönetim sırasında yabancıların ve vatansız kişilerin Ukrayna’ya girmesi durumunda devlet sınırını geçmeyle ilgili bazı sorunların çözümüne ilişkin 9418 sayılı yasa tasarısı kaydedildi. Bir grup milletvekili tarafından geliştirilen belge, sınır kontrolü yasasında değişiklikler yapılmasını öngörüyor.

Yasa taslağının amacı, savaş, patlayıcı cisimler, mevsimsel ve gelecekte oluşacak bir salgın hastalık olarak kabul edilebilecek diğer hastalıklarla ilgili daha fazla riskin en aza indirilmesi ihtiyacıyla bağlantılı olarak devlet sınırını geçme hakkı veren koşullar listesini netleştirmek ve tamamlamaktır.

Zorunlu giriş koşulları, ülkede kalış süresi için bir Ukraynalı veya Ukrayna’da temsilciliği bulunan yabancı bir sigorta şirketi tarafından düzenlenmiş bir sigorta poliçesinin (sertifika, sertifika) mevcudiyeti ile desteklenecektir.

Böyle bir sigorta şunları kapsamalıdır:

  • tıbbi bakımla ilgili harcamalar;
  • patlayıcı nesnelerle ilgili riskler için tazminat;
  • bölgenin veya münferit mahallerinin sıkıyönetim döneminde savaşla ilgili risklerin tazmin edilmesi.

Bu koşul, Ukrayna’da kalıcı olarak ikamet eden yabancılar, mülteciler, diplomatlar, kamyon, otobüs, hava ve deniz, nehir gemileri, NATO üye devletlerinin askeri personeli için geçerli değildir.

Devlet Sınır Servisi, poliçenin kullanılabilirliğini kontrol edecektir.

Bu aşamada yabancılar, pasaportları, yasalarca aksi belirtilmedikçe vizeleri, planlanan kalış amacının teyidi, kalış süresi ve dönüş için yeterli mali desteğin varlığı ve ayrıca kalış şartlarının gerekliliklerine uygunluk sağladıklarında Ukrayna’ya giriş yapabilirler. .

Tasarının oturum salonunda iki kez okunması ve cumhurbaşkanının imzasını alması gerekiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com