Rusya için Danilov: Dünya böyle inşa edildiği için Rusya çökecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

“Wagner” lideri Yevgeniy Prigojin’in isyan girişimi, Rusya’nın kaçınılmaz çöküş sürecini başlattı, gidişatı dünyadaki sorumlu politikacılara bağlı.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey DanilovVilnius Zirvesi arifesinde Ukrayna ve NATO: destekten zafere ve üyeliğe” uluslararası konferansında yaptığı konuşmada “Rusya ile ne yapılacağı bugün gündemin kilit konusu. Rusya’nın içinde bulunduğu durumda kaldığı sürece, sadece değil, tüm komşuları için tehdit oluşturacağı konusunda ısrar ediyoruz. Ve bu kilit soru. Ve zaferimizin meselesi, Rusya’nın parçalanması, doğal olarak parçalanması meselesidir, öyle ki olması gereken Rusya haline gelsin” dedi.

Bu bağlamda Rusya’nın “sömürgeleri olan son ülke” olduğunu, çünkü kendisine göre örneğin Çeçenya ve Buryatya’nın “Rusya ile hiçbir ilgisi olmadığını” ancak dünyanın bu konuda sessiz olduğunu kaydetti.

Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri, “Wagner” tarafından düzenlenen isyan girişiminin, Rusya’nın bir devlet olarak tamamen acizliğini kanıtladığı görüşünü de ifade ederek “Cuma günü, Rusya’nın bir devlet olarak var olmadığını gösteren olaylar yaşanmaya başlandı. Tamamen kontrolsüz, hükümetin olmadığı, Başkan Putin’in olmadığı, ordunun olmadığı bir bölge var. Silahlı adamlar Rostov kentindeki karargahı ele geçirdiler, kimse onlara karşı koymadı, onlarla akrabaymış gibi iletişim kurdular. Bekle, bu ülke nedir?” dedi.

Prigojin’in darbe girişiminin Rusya’nın sonunun başlangıcı olduğuna vurgu yapan Danilov “Artık dünya, sonun ne olacağına bağlı. Ve kesinlikle bu olacak. Dağılacaklar, parçalanacaklar. Arzumuz bu olduğu için değil, dünya böyle inşa edildiği için” diye inancını belirtti.

Aynı zamanda Danilov Rusya’nın dağılma sürecinin sonuna kadar yaşanacakların sorumluluğunu dünyadaki sorumlu siyasetçilerin üstlenmesi gerektiğini ve ülkelerindeki iç siyasi olayların buna engel olmaması gerektiğini vurguladı. duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com